Linsesalat med rødbeder og feta
En salat skal være mere end bare lidt grønt på tallerkenen.
Den skal mætte, smage af noget og have en god balance mellem det bløde, det sprøde og det cremede.
Denne linsesalat er simpel at lave, men smager af noget, du kan få serveret på en hyggelig café.
Linserne giver fylde, rødbederne tilføjer sødme, fetaen giver et salt modspil, og de ristede nødder sørger for sprødhed. En kombination, der er fantastisk.
Derfor skal du lave linsesalaten
Linserne indeholder proteiner og fibre, der holder dig mæt i lang tid.
Linsesalaten Smager fantastisk. De søde rødbeder, den salte feta og de sprøde nødder giver en god smagsbalance.
Linsesalaten kan forberedes i forvejen. Smagene bliver kun bedre, når salaten får lov at trække lidt .
Linsesalaten er nem at lave. Rødbederne skal bages, linserne koges, og så skal det hele bare blandes.
Salaten kan varieres. Tilsæt fx granatæblekerner for friskhed eller avocado for mere cremedehed.
Salaten er et måltid i sig selv. Perfekt til frokost eller aftensmad med et stykke godt brød.
Lav linsesalaten Til gæster. En flot og farverig salat, der ser lækker ud på bordet.
serveringstips
Linsesalaten kan sagtens stå alene som et let måltid – især med et stykke godt brød og eventuelt lidt hummus.
Vil du bruge den som tilbehør, passer den rigtig godt til:
•kylling eller lam
•En saftig kyllingefrikadelle
•Ovnbagt laks eller anden mild fisk
•Grillet halloumi, grillet tofu, bagte søde kartofler eller falafler
Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på
Til 4 personer skal du bruge:
200 g grønne eller beluga linser
3-4 mellemstore rødbeder
100 g feta (eller mere, hvis du elsker det)
1 håndfuld rucola eller babyspinat (andre salattyper kan også bruges)
1 lille rødløg, finthakket
1 håndfuld ristede valnødder eller solsikkekerner
3 spsk. olivenolie (til dressin)
1 spsk. citronsaft (til dressing)
1 tsk. honning (til dressing)
1 tsk dijonsennep (til dressing)
salt og peber
Sådan laver du Linsesalat med rødbeder og feta
Hak løget.
Rør citronsaft, olivenolie, honning, dijonsennep, salt og peber sammen i en lille skål.
Skyl linserne godt i koldt vand og kog dem i cirka 20 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem med lidt olivenolie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til de er møre.
Du kan også koge dem i en gryde under låg i cirka 25-30 minutter.
Bland de afkølede linser med bagte rødbeder, finthakket rødløg, og rucola/babyspinat i en stor skål.
Hæld dressingen over salaten og vend det forsigtigt sammen.
Smuldr feta over salaten og drys med de ristede valnødder eller solsikkekerner.
Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.