Barbecue blomkål
Barbecue blomkål er en skøn opskrift til dig, der gerne vil have et grønt alternativ med masser af smag. De sprøde blomkålsbuketter bliver vendt i en lækker barbecue marinade og bagt i ovnen, til de får en karamelliseret overflade, der næsten smager som en god bøf fra grillen.
Jeg serverede marineret barbecue blomkål for mine gæster som tilbehør, og de forsvandt hurtigere end kylling og bøffer. Man skulle ikke tro, at blomkål kan blive så lækkert med lidt marinade og varme.
Her får du min bedste opskrift på barbecue blomkål i ovn, trin for trin, og idéer til, hvad du kan servere til barbecue blomkål.
Hvorfor skal du lave barbecue blomkål
Hemmeligheden bag den gode smag er den hjemmelavede marinade. Den har en god balance af salt fra soja, syre fra citron eller æbleeddike, sødme fra farin og ketchup og en krydret varme fra paprika og chili. Sammen bliver det til en sauce, der er fyldig, lidt skarp og fuld af dybde.
Når blomkålen bager i ovnen, karamelliserer marinaden, så blomkålsbuketterne bliver gyldne og sprøde i kanten.
Hvis du har lyst til at prøve en anden opskrift med blomkål kan du også prøve bagt blomkål med hvidløg og paprika
serverinstips
De sprøde barbecue-blomkålsbuketter er gode sammen med grillet kyllingespyd – perfekte til en sommermiddag
Marineret barbecue blomkål smager skønt med hjemmelavet coleslaw og en farverig rissalat, som billedet her.
De krydrede blomkålsbuketter passer fint ved siden af ovnbagte rodfrugter, især i efteråret
Den røgede blomkål er lækker som grønt tilbehør til grillpølser eller en saftig bøf
du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på
Til 4 personer skal du bruge:
1 blomkål
1 dl Heinz ketchup
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. røget paprika
1 tsk. mild paprika
1 tsk. hvidløgspulver eller 1 fed presset hvidløg
2 spsk. citronsaft eller æbleeddike
1 spsk. sojasauce
3 spsk. brun farin
½ tsk. chilipulver
Sådan laver du barbecue blomkål
Rør ketchup, sennep, paprika, hvidløg, citronsaft, soja, farin og chili sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Smag barbecuesaucen til - måske vil du have lidt ekstra syre, salt eller chili.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær blomkålen i buketter.
Vend blomkålen grundigt i marinaden, så alt er dækket godt.
Fordel blomkålen på en bageplade med bagepapir.
Bag i 15-20 minutter, til de er sprøde i kanten og flot gyldne.
Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.