Pikant kylling i fad - aftensmad på 30 minutter
Jeg elsker at lave mad med de grøntsager, jeg har i køleskabet. Det er en fantastisk måde at få brugt resterne på og skabe nye, lækre retter. En af mine favoritter er pikant kylling i fad med grøntsager. Det er en børnevenlig ret, som smager skønt og er super nem at lave.
Pikant kylling i fad er en ret, der passer sig selv i ovnen. Det betyder, at du kan bruge tiden på noget andet, mens maden tilberedes i ovnen.
Pikant kylling i fad er en af de opskrifter, der aldrig skuffer. Den er nem at lave, kræver få ingredienser, og så smager den fantastisk. Prøv den i dag og gør din aftensmad lidt mere spændende!
- 450 g kyllingebryst 
- olie til stegning 
- 1 peberfrugt i tern 
- 2 løg i tern eller 3 forårsløg 
- 3 fed hvidløg 
- ½ frisk chilifrugt 
- 1 dåse hakkede tomater 
- 1 spsk tomatpuré 
- 1 pakke flødeost (eventuelt med smag) 
- 250 ml madlavningsfløde 
- 2 spsk paprika 
- 1 bouillonterning 
- salt og peber 
- blomkålsris eller almindelig ris (tilbehør) 
- Tænd ovnen på 200 grader. 
- Skær grøntsagerne i passende stykker og kyllingekødet i tern eller strimler. 
- Brun kyllingekødet i olie i 3 minutter. 
- Fordel kødet i et ovnfast fad. 
- Fordel grøntsager og chili og kom dem over kyllingekødet. 
- Kom hakkede tomater, tomatpuré pikantost, madlavningsfløde, paprika og bouillon på panden og varm saucen op. 
- Smag til med salt og peber. 
- Hæld saucen over grøntsagerne. 
- Kom fadet i ovnen og bag retten i 25 minutter.